Barbera de Cloe

"De ander écht te mogen ontmoeten inspireert me en motiveert me."

Over mij

Eerder in mijn leven was ik sterk gericht op het denken en op het tonen van wilskracht. Haptonomie heeft mij steeds meer bij mijn echte gevoel thuis kunnen brengen. Ik heb ontdekt dat mijn gevoel vrijwel altijd klopt, mijn waardevolle raadgever is en ik op dit innerlijk kompas kan vertrouwen. Ik realiseerde mij ook dat het juist de gevoelsrelatie met jezelf en met anderen is, die je laat ervaren dat je goed bent zoals je bent. Daar kan geen denkwerk tegenop. Er is meer evenwicht ontstaan tussen mijn denken, voelen, willen en doen. Hierdoor kan ik meer genieten en is er meer rust en balans in mijn leven gekomen..

Ook mocht ik ervaren hoe belangrijk verbinding voor mij is. Verbinding met mezelf en 
verbinding met de ander. Waarin oprechte aandacht, oordeelloosheid en het diepste vertrouwen dat ieder mens van nature goed is zoals hij is, wezenlijke onderdelen zijn. De ander echt te mogen ontmoeten inspireert me en motiveert me.

Echt het lijf gaan voelen en ‘bewonen’, want dat lijf dat heb je en hoort bij je.

Steeds meer kom ik erachter dat het lichaam hierbij ‘the place to be’ is. Je lichaam vormt namelijk de ingang om te voelen. Je kunt alleen in het moment voelen, het hier en nu. Je hart kan alleen in het nu kloppen en je kunt alleen in het huidige moment ademen. Dit lukt niet in het verleden of de toekomst. Hierdoor alleen al is het zo belangrijk om in contact te komen met je lichaam – het hoofd kan niet bedenken wat het lijf weet. Ted Troost, de grondlegger van de haptonomie in Nederland zegt ook: ‘het lichaam liegt nooit’. Echt het lichaam gaan voelen en ‘bewonen’, want dat lichaam dat heb je en hoort bij je. Als je dat gaat voelen, ga je jezelf voelen. Je gaat voelen, wat doet me goed en wat doet me niet goed, wat zijn mijn grenzen, waar beweeg ik naartoe of vanaf. Haptotherapie kan je helpen je weer te openen voor je gevoel. Zo wordt je lichaam steeds meer jouw tempel. Daarom vind ik het een prachtig vak en ben ik heel dankbaar hierin te mogen ondersteunen. Ik ben naast haptotherapeut in mijn eigen praktijk, ook werkzaam bij Care to Change, een holistische GGZ-instelling. 

Mijn inspiratie haal ik onder andere uit...

Wil je kennismaken?

Ben je benieuwd naar wat een sessie haptotherapie voor jou kan doen? Maak vrijblijvend een telefonische afspraak en ik maak graag kennis tijdens ons intakegesprek.